Україна

Вiдeo. Рoсiйськe ППО збилo влaсний вiйськoвий лiтaк Су-35 нaд oкупoвaним Сeвaстoпoлeм. Пiлoт кaтaпультувaвся

В Сeвaстoпoлi збили poсiйський вiйськoвий лiтaк.

Ймoвipнo, вiн пoтpaпив пiд вoгoнь влaснoї ППО.

Пiлoт кaтaпультувaвся.

Су-35 (Су-27М, заводський шифр Т-10М) (за кодифікації НАТО: Flanker-E) — радянський/російський багатоцільовий винищувач четвертого покоління.

Розроблений в ДКБ Сухого як подальший розвиток Су-27. Генеральний конструктор Су-35 — Михайло Симонов. Перший політ здійснений 28 червня 1988 року (прототип Т-10М-1).

Виліт першого серійного літака відбувся 1 квітня 1992 року. У першій половині 1990-х років було випущено 12 прототипів, згодом програма була припинена на користь розробки Су-37 (згодом і ця програма була згорнута у зв’язку з катастрофою дослідного екземпляра). У 2005 році вирішено відновити розроблення Су-35, оновлений винищувач одержав індекс Су-35БМ.

Серійний винищувач для ПКС Росії має назву Су-35С.

Про це повідомили кримські та російські Telegram-канали.

«Вибух пролунав близько 18:00 за місцевим часом (о 17:00 за Києвом – ред.). Після цього в мережі стали з’являтися відео з нібито збитим літаком і льотчиком, що катапультується. Ряд телеграм-каналів стверджує, що літак був російським», – йдеться в повідомленні.

Попередньо відомо, що йдеться про російський винищувач Су-35. Також у мережі пишуть про те, що пілот вижив.

Інцидент прокоментував так званий губернатор Севастополя Михайло Развожаєв. Він підтвердив, що у Чорне море впав російський військовий літак.

Back to top button